Friss topikok

Linkblog

Írnom kellene végre

2008.11.16. 14:05 | czcilla | Szólj hozzá!

Hát, az elmúlt időszakban nem vok valami bőírású fajta, de alig van vmi kis szabadidőm, ami meg akadt azt gyors kihasználtság végett szobafestésre fordítottam. Ezúttal pázsitzöldet akartam, lett belőle bilizöld, de nem számít, tetszik. Minden happi, készülök a karácsonyra és a jövő évre. van gyönyörű mikulásvirágom is, szép krémszínű fajtából, a karácsonyfánk is idén valami bézs-arany kreáció lesz, merthogy idén lesz nálunk is. Nem volt mostanában úgysem, hiszen nem is ünnepeltük itthon sosem a karácsonyt, tesóméknál meg annál nagyobbat állítottunk, hiszen a gyerekeké inkább ez az ünnep. nah, barátnőm kislányának ajánlok egy mesét így karácsonyra. :)

Czöndör Cecília:
Mézengúz Lilike és a piros rósák
 

Kora hajnalban esett meg, hogy Lilike kiszökött a lakásból megnézni a csigáit, amiket előző este anyukája kérésére a kis játéktalicskában hagyott. Hiába kereste-kutatta azonban őket, sehogy nem sikerült a nyomukra bukkanni, átázott a kis piros papucsa az éjszakai esőtől, átfagyott a lába és érezte egyre jobban kezdi a hideg átjárni a testét. Nagyon aggódott azonban a csigáiért, hiszen felelős volt értük. Mi lesz, ha valaki rájuk lép, vagy összegyűjtik megenni őket?! Ahogy tipródott az udvaron egyszer csak figyelmes lett egy átlátszó, csillogó-színjátszó kis ösvényre, ami egyenesen a rózsabokrok felé tartott. Eszébe jutott, hogy az ő szeretett kis csigái éppen ilyen csíkot húznak maguk után, hiszen ők csak így tudnak előre haladni. Odafutott a rózsabokrokhoz és óvatosan, nehogy a rózsatüskék megszúrják széthajtogatta a leveleket és láss csodát, ott volt mind a három csigája. Hogy mi volt a nevük?! Janicska, Palcsika, és Tukemo. Lilike hamar felkapta a csigáit és szaladt vissza a talicskához, hogy beletegye őket, de ahogy futott elbotlott és a csigákra esett. Sajnos Janicska, Tukemo és Palicska háza eltört. Lilike nagyon sírt és az anyukája erre felébredt és kirohant, de amikor látta, hogy mi történt fogott néhány ragtapaszt és megjavította az eltört csigaházakat, majd így szólt a lányához: Minden élőlény iránt, aki nálunk kisebb és nem tudja megvédeni magát felelősséggel tartozunk. Minden tettünk kihat az ő életükre, legyen az egy csiga, egy giliszta, vagy akár egy kismadár. Nagyon fontos, hogy óvjuk és védjük őket. Nem szabad, hogy a hozzájuk képest nagy erőnkkel tönkretegyük az ő életüket. Anya és apa is nagyon szomorú lenne, ha egy nála nagyobb teremtmény, még ha nem is szándékosan, de összetörné a házukat. Lilike attól fogva soha többé nem szedte össze a csigákat, csak olyankor segítette őket a zöld bokrok árnyékába, ha látta, veszélyes helyre tévedtek.

A bejegyzés trackback címe:

https://czcilla.blog.hu/api/trackback/id/tr93771812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása